A Társ

Verzió: Teljes játék
Játék készítő szoftver: RPG Maker VX Ace
Feljesztő: Szabó Zoltán & Zarix v. Beáta & Gaal Éva
Weboldal: http://tars.hungarianforum.com/
Letöltés: ITT (update: 2017.12.29)

A készítők leírása a játékról:

A játékot a férjemmel és részben a barátnőmmel készítettünk kb. 2-2 és fél évig, az rpg maker vx ace programmal./Szabó Zoltán & Zarix v. Beáta & Gaal Éva/ A játék különlegessége többek között, a teljesen egyedi rendszerek, megoldások, játékesemények, valamint az inkább való életbeli történetszál. Közel a legtöbb pályát, és tartalmat bíró játékok egyike. A játék fővonalbeli üzenete, hogy a világon nincs helye az önzésnek, viszont ha van egy társad, akkor a legnehezebb akadály, és a legszomorúbb pillanatok is átvészelhetőek. A játékban helyett kapott a szintén egyedinek számító büntető rendszer, tehát érdemes meggondoltan cselekedni, valamint az erős taktikán alapuló főbb csaták. A játékban szó esik, szerelemről, féltékenységről, házasságról, és a nászéjszakáról is, ill. egy teljes, kiteljesedett sztoriról, bele értve a szereplők, és a fő ellenségek háttértörténetét is. Alapjába véve a játék stílus, a romantikus akció/kaland felé hajaz, maximális, és összetett tartalmakra kihegyezve, ami egyben a játék egyik fő erőssége, az egyediségek mellett. Rengeteg fejtörővel, és logikai akadályokkal, alapanyagokból szerzett craft lehetőséggel, néhány beépített minijátékok, stb. valamint több mellék küldetésekkel, és helyszínekkel.
Ajánlott ezért a párbeszédeket nyomon követni. A játék hangulatára, többnyire a nyugodt, kiegyensúlyozott légkör jellemző, kellemes, igényesen összeválogatott, az egyes fázisokhoz illő betétdalokkal. A sztori kellően komoly, csipetnyi humorral, itt ott pedig, ahol a történet megkívánta, icipicit kiegészítve minimális horror hangulattal, néhol pedig megfűszerezve egy diszkrét, ízlésesen tálalt, lájtosabb erotikával. A játék játszható easy és hard fokozaton is, ezt a főmenüben lehet kiválasztani, erről bővebben a játékban is olvashattok némi infót. A játék fő szereplői valós személyek jelleme alapján lett “átültetve”. Vagyis Leila pl. a játékban okos, titokzatos, és példás tanuló volt, akárcsak a valódi személye az iskolai évei alatt, Ingely pedig kissé arrogáns, de rendkívül melegszívű, igazságos, és önzetlen, akárcsak a való életben. Helyet kapott továbbá szintén a főmenüből elérhető “extrák” opció, ami a társ készítésének a munkafázisaiba enged betekintést, valamint rekonstruáltuk az egykori készítési helyszín párbeszédeit is. Ehhez hozzá adtuk a hangos bemutatkozónkat is néhány mondatban. Azt nem állítjuk hogy a legjobb, mivel ez relatív dolog, de ha kedveled a tartalmakban bővelkedő változatos kihívást, és a “kemény diót”, azt biztosan állíthatjuk hogy közel az egyik legnehezebb maker játékkal birkóztál meg, ha kijátszottad.
További egyediségnek számít, hogy a játékot teljesen jogtiszta, vagyis megvásárolt szoftverrel készítettük, mivel úgy gondoltuk, hogy a minőséghez ez elengedhetetlen, és mindenképp a kategóriáján belül egy “elit”/ igényes, minőségi, és teljesen letisztult, szakszerűen elkészített/ játékot szeretnénk a közönségnek átnyújtani! Ugyanez vonatkozik arra is, hogy a játékot a saját nevűn-kel és nem fantázia cég néven adjuk át. A valódi nevünket adtuk a játékhoz, a portrénkat, és a hangunkat, már a játék intrójában megtekintheted, az extrák részen pedig, egy teljes bemutatkozást is adunk, szintén hang, és portré kíséretében. A becsült játék idő kb. 20-25 óra, ez a gyakorlatban olyan másfél két hetet jelent, játék fokozat, ill. tapasztalattól függően, és persze a rendelkezésre álló szabadidőtől. Az esetleges elakadásnál pedig bármikor kedvesen, és készséggel állunk rendelkezésre, akár képekkel is illusztrálva, a játékunk oldalán, vagy e mail-ben egyaránt

Honto trilógia

Játék típus: teljes játék, sorozat
Gyártó: Slacksoft
Játék készítő szoftver:
RPG Maker 2000
Kiadott részek száma: 3
Tervezett részek száma: 4

Történet:
A világot ellepték a démonok! Egyetlen sziget van még tőlük viszonylagos békében, Roku szigete. Itt éldegél Honto, egy híres harcos leszármazottja, egészen átlagos élete van, eljár a dojóba, elmegy a szerelőhöz , bár az utolsó két nap eseményei eléggé betesznek neki. Egy sötét pap érkezik a szigetre, és megbolygatja egy kicsit a dolgokat. Ennek a két napnak a történetét játszhatjuk végig. Sétáljunk végig Kokuroku faluban, beszéljünk mindenkivel, akivel lehet (egyetlen problémám, hogy nem lehet sajnos mindenkivel), ékes japáni nyelven fognak hozzánk szólni. A zene is nagyon el van hozzá találva, és Kokuroku falu is nagyon jól néz ki. Fantasztikus! Százpont. Még 1-etlen megjegyzésem lenne hozzá: mikor megjön a sötét pap, 3 emberrel kell beszélgetnünk, hogy a mester új információval szolgáljon. Aki egyébként Zseniális Teknősre hasonlít, és szintén jól el van találva. Zseniális.

Letöltés:
Honto 1
Honto 2
Honto 3

Kép:
 

Amnézia

Játék típus: Teljes játék
Engine: RPG Maker 2000
Gyártó: MoonDragon Entertainment
Letöltés: ITT

Leírás:
Ron, a történet főszereplője a szállodára akar befizetni, így elvállalja a tolvajfogást.
Nemsokára Ron megismeri Tiffany-t, aki ugyanúgy nem emlékszik arra, hogy mi történt velük 3 évvel ezelőtt.
Szép lassan a két főszereplő emlékei kezdenek visszatérni.
Közben megismerkedhetünk egy rejtélyes gyilkológéppel is, meg annak háttértörténetével.
A játék története nagyon összetett, érdemes már csak a jó story miatt kijátszani.

Tompi

Játék címe: Tompi
Megjelenés: 2017.04.
Stílus: Paródia
Motor: RPG Maker XP
Fejlesztő: Mosquito Games

Letöltés: ITT

Tulajdonságok:
– egyedi grafikák
– egyedi rendszerek
– tárgyhasználat, fejtörők

Történet:
Tompi átlagos gimnazistaként tengette mindennapjait, míg egy nap sötét titokra lelt történelemtanárával, Gálnéval kapcsolatban.

Tompi: “Tanárnő, maga mit csinál?”
Gálné: “Kissszfiam!! Meg fogom hódítani ezt a szánalmas világot, hehehe!”
Tompi: “Nem, ezt nem hagyhatom!”

Tompi ötödszörre is megmentette a világot, Gálné pedig, sátáni tervével együtt a feledés homályába merült. Ezt követően nyugodtan teltek mindennapjai, sikeresen befejezte a főiskolát, majd elindult, hogy megtalálja álmai munkáját, amikor is.

Képek a játékról: