Androméda

Gyártási év: Nem ismert.
Gyártó: Repiczki Zoltán
Játék készítő szoftver: RPG Maker 2000
Játék típusa: Demó.
Letöltés: ITT

Leírás:
1834-ben kalózok támadják meg az Andromedát, elfoglalják a hajót. A raktérben található gyógynövény kellett nekik, de nem találták meg. A kapitány és a kormányos a tengerbe ugrott, s egy kis szigetre vettette ki a víz. Egy kis faluban, Denonban húzták meg magukat. Jó barátjuk lett William, egy húsz év körüli fiatalember. Két év múlva Williamék nehéz anyagi helyzetbe kerültek, így az ifjúnak munkát kellett keresnie… Na itt jövünk mi, mint William…

Kép:

RPG Maker 2000 v1.62 frissítés.

Megjelent a RPG Maker 2000 v1.62-es verziója.

Az új verzióval érkezett pár hasznos funkció:

– Hang anyagok importálása közben egy sorba került a mid, wav, mp3 fájltípusok elérése.
A funkciónak köszönhetően már nem kell kiválasztani a hangfájl típusát.

Régen:

Most:

– A megjegyzés szekció kibővítése. (már nem csak 4 soros megjegyzéseket lehet bele írni)

Az új kiadás tartalmaz több hibajavítást is.
A Changelog ITT tekinthető meg.

Amennyiben még nem vetted meg a RPG Maker 2000-t és szeretnél vele dolgozni,
látogass el a RPG Maker 2000 Humble Bundle, vagy Steam oldalára.

RPG Maker 2003 v1.12 frissítés

Megjelent a RPG Maker 2003 játékkészítő szoftvernek egy újabb verziójának kiadása.

Az új verzióval érkezett pár hasznos funkció:
1. Átméretezhető ablakok:
Az adatbázist, az Event editort, meg még pár ablakot át lehet méretezni.

2. Kibővített Show Picture lehetőségek:

Mozgókép készítés egy png, vagy xyz fájlból. (Pont mint a charsetek, azok is egy fájlból oldották meg a karakterek animálását, pl: chara1.png).

Mozgókép készítése két azonos nevű fájlból. (változóhoz kötött) (kep01.png, kep02.png, kep03.png)

Z pozíció meghatározása, azaz eldönthetjük, hogy a kép milyen pozícióba jelenjen meg (parallax háttér fölött, Tileset-Chipset fölött és hős alatt, eventek felett és hős alatt, események fölött és hőssel egy vonalban, Tileset-Chipset és hős felett, eventek felett és hős felett, időjárás effektek felett, animációk felett, üzenet ablak felett, számláló felett).
Emiatt a funkció miatt nagyon sok lehetőséget kapunk játékunk fejlesztésére.

Képek használata és pozicionálása csatákban. (háttér felett, ellenfelek és animációk felett, időjárás effektek felett, hős és ablak felett, számláló felett).

Fénykép öröklés. (Beállíthatjuk, hogy a kép ne tűnjön el, hanem öröklődjön a másik map-ra, térképre, vagy akár csatára).

Kép függőség beállítás (beállítható, hogy a kép is rázkódjon-e, villanjon-e, vagy változzanak a színei a térképpel együtt).

Változóhoz kötött kép. (beállítható, hogy a képek száma ne konstans legyen megadva, hanem változóból.
F12 átállítása Alt+F12-re. (Átkerült az F12 helyett a játék újraindítása az Alt+F12-re. Erre amiatt volt szükség, mert sok program használhatja az F12-t, ami háttérben futhat játék készítése közben, mint pl a steam, vagy egyéb felvevő vagy más szoftverek).

Megjegyzési mező bővítése. (A megjegyzés mező már nem csak 4 soros, így sokkal nagyobb megjegyzést tudunk írni a programhoz).

Az új verzió tartalmaz javításokat, meg egyéb ügyességeket.
Amennyiben még nem vetted meg a RPG Maker 2003-at és szeretnél vele dolgozni,
látogass el a www.rpgmakerweb.com oldalra, vagy a RPG Maker 2003 Steam oldalára.

A Changelog ITT megtekinthető.

A Társ

Verzió: Teljes játék
Játék készítő szoftver: RPG Maker VX Ace
Feljesztő: Szabó Zoltán & Zarix v. Beáta & Gaal Éva
Weboldal: http://tars.hungarianforum.com/
Letöltés: ITT (update: 2017.12.29)

A készítők leírása a játékról:

A játékot a férjemmel és részben a barátnőmmel készítettünk kb. 2-2 és fél évig, az rpg maker vx ace programmal./Szabó Zoltán & Zarix v. Beáta & Gaal Éva/ A játék különlegessége többek között, a teljesen egyedi rendszerek, megoldások, játékesemények, valamint az inkább való életbeli történetszál. Közel a legtöbb pályát, és tartalmat bíró játékok egyike. A játék fővonalbeli üzenete, hogy a világon nincs helye az önzésnek, viszont ha van egy társad, akkor a legnehezebb akadály, és a legszomorúbb pillanatok is átvészelhetőek. A játékban helyett kapott a szintén egyedinek számító büntető rendszer, tehát érdemes meggondoltan cselekedni, valamint az erős taktikán alapuló főbb csaták. A játékban szó esik, szerelemről, féltékenységről, házasságról, és a nászéjszakáról is, ill. egy teljes, kiteljesedett sztoriról, bele értve a szereplők, és a fő ellenségek háttértörténetét is. Alapjába véve a játék stílus, a romantikus akció/kaland felé hajaz, maximális, és összetett tartalmakra kihegyezve, ami egyben a játék egyik fő erőssége, az egyediségek mellett. Rengeteg fejtörővel, és logikai akadályokkal, alapanyagokból szerzett craft lehetőséggel, néhány beépített minijátékok, stb. valamint több mellék küldetésekkel, és helyszínekkel.
Ajánlott ezért a párbeszédeket nyomon követni. A játék hangulatára, többnyire a nyugodt, kiegyensúlyozott légkör jellemző, kellemes, igényesen összeválogatott, az egyes fázisokhoz illő betétdalokkal. A sztori kellően komoly, csipetnyi humorral, itt ott pedig, ahol a történet megkívánta, icipicit kiegészítve minimális horror hangulattal, néhol pedig megfűszerezve egy diszkrét, ízlésesen tálalt, lájtosabb erotikával. A játék játszható easy és hard fokozaton is, ezt a főmenüben lehet kiválasztani, erről bővebben a játékban is olvashattok némi infót. A játék fő szereplői valós személyek jelleme alapján lett “átültetve”. Vagyis Leila pl. a játékban okos, titokzatos, és példás tanuló volt, akárcsak a valódi személye az iskolai évei alatt, Ingely pedig kissé arrogáns, de rendkívül melegszívű, igazságos, és önzetlen, akárcsak a való életben. Helyet kapott továbbá szintén a főmenüből elérhető “extrák” opció, ami a társ készítésének a munkafázisaiba enged betekintést, valamint rekonstruáltuk az egykori készítési helyszín párbeszédeit is. Ehhez hozzá adtuk a hangos bemutatkozónkat is néhány mondatban. Azt nem állítjuk hogy a legjobb, mivel ez relatív dolog, de ha kedveled a tartalmakban bővelkedő változatos kihívást, és a “kemény diót”, azt biztosan állíthatjuk hogy közel az egyik legnehezebb maker játékkal birkóztál meg, ha kijátszottad.
További egyediségnek számít, hogy a játékot teljesen jogtiszta, vagyis megvásárolt szoftverrel készítettük, mivel úgy gondoltuk, hogy a minőséghez ez elengedhetetlen, és mindenképp a kategóriáján belül egy “elit”/ igényes, minőségi, és teljesen letisztult, szakszerűen elkészített/ játékot szeretnénk a közönségnek átnyújtani! Ugyanez vonatkozik arra is, hogy a játékot a saját nevűn-kel és nem fantázia cég néven adjuk át. A valódi nevünket adtuk a játékhoz, a portrénkat, és a hangunkat, már a játék intrójában megtekintheted, az extrák részen pedig, egy teljes bemutatkozást is adunk, szintén hang, és portré kíséretében. A becsült játék idő kb. 20-25 óra, ez a gyakorlatban olyan másfél két hetet jelent, játék fokozat, ill. tapasztalattól függően, és persze a rendelkezésre álló szabadidőtől. Az esetleges elakadásnál pedig bármikor kedvesen, és készséggel állunk rendelkezésre, akár képekkel is illusztrálva, a játékunk oldalán, vagy e mail-ben egyaránt

Honto Remake Demo

Játék típusa: Remake – Demó
Történet:
SlackSoft történetének nyomán PrKacsa
Gyártó: SlackSoft, PrKacsa
Játék készítő szoftver: RPG Maker 2003
Demó megjelenésének dátuma: 2016
Demó verzió letöltés: ITT
Teljes verzió kiadásának dátuma: Nem ismert.
Csatarendszer: Majdnem real.

Leírás:
A Honto remake a Honto 1, Honto2, Honto 3, és a Honto 4 részeket fogja tartalmazni egybe.
A demó verzió csak a Honto 1 történetét tartalmazza.
Történet:
A világot ellepték a démonok! Egyetlen sziget van még tőlük viszonylagos békében, Roku szigete. Itt éldegél Honto, egy híres harcos leszármazottja, egészen átlagos élete van, eljár a dojóba, elmegy a szerelőhöz , bár az utolsó két nap eseményei eléggé betesznek neki. Egy sötét pap érkezik a szigetre, és megbolygatja egy kicsit a dolgokat. Ennek a két napnak a történetét játszhatjuk végig. Sétáljunk végig Kokuroku faluban, beszéljünk mindenkivel, akivel lehet (egyetlen problémám, hogy nem lehet sajnos mindenkivel), ékes japáni nyelven fognak hozzánk szólni. A zene is nagyon el van hozzá találva, és Kokuroku falu is nagyon jól néz ki. Fantasztikus! Százpont. Még 1-etlen megjegyzésem lenne hozzá: mikor megjön a sötét pap, 3 emberrel kell beszélgetnünk, hogy a mester új információval szolgáljon. Aki egyébként Zseniális Teknősre hasonlít, és szintén jól el van találva. Zseniális.

Kép:

Honto trilógia

Játék típus: teljes játék, sorozat
Gyártó: Slacksoft
Játék készítő szoftver:
RPG Maker 2000
Kiadott részek száma: 3
Tervezett részek száma: 4

Történet:
A világot ellepték a démonok! Egyetlen sziget van még tőlük viszonylagos békében, Roku szigete. Itt éldegél Honto, egy híres harcos leszármazottja, egészen átlagos élete van, eljár a dojóba, elmegy a szerelőhöz , bár az utolsó két nap eseményei eléggé betesznek neki. Egy sötét pap érkezik a szigetre, és megbolygatja egy kicsit a dolgokat. Ennek a két napnak a történetét játszhatjuk végig. Sétáljunk végig Kokuroku faluban, beszéljünk mindenkivel, akivel lehet (egyetlen problémám, hogy nem lehet sajnos mindenkivel), ékes japáni nyelven fognak hozzánk szólni. A zene is nagyon el van hozzá találva, és Kokuroku falu is nagyon jól néz ki. Fantasztikus! Százpont. Még 1-etlen megjegyzésem lenne hozzá: mikor megjön a sötét pap, 3 emberrel kell beszélgetnünk, hogy a mester új információval szolgáljon. Aki egyébként Zseniális Teknősre hasonlít, és szintén jól el van találva. Zseniális.

Letöltés:
Honto 1
Honto 2
Honto 3

Kép:
 

Amnézia

Játék típus: Teljes játék
Engine: RPG Maker 2000
Gyártó: MoonDragon Entertainment
Letöltés: ITT

Leírás:
Ron, a történet főszereplője a szállodára akar befizetni, így elvállalja a tolvajfogást.
Nemsokára Ron megismeri Tiffany-t, aki ugyanúgy nem emlékszik arra, hogy mi történt velük 3 évvel ezelőtt.
Szép lassan a két főszereplő emlékei kezdenek visszatérni.
Közben megismerkedhetünk egy rejtélyes gyilkológéppel is, meg annak háttértörténetével.
A játék története nagyon összetett, érdemes már csak a jó story miatt kijátszani.